bachtendeleie.be

over Bachten De Leie

over Restaurant Bachten De Leie Zulte Louis Wauters Lizette Viaene

Het verhaal achter ‘Bachten De Leie’

Louis Wauters is een zoon van de gerenomeerde en gelijknamige slagerij in Waregem. Hij droomde er als tiener al van om kok te worden. Op zijn twaalfde koos hij dan ook resoluut voor Spermalie. Na twee jaar wou hij de lat nog iets hoger leggen en verhuisde naar Ter Duinen. Daarop volgden stages bij Castor en Hof van Cleve. Na de stage was hij ongeveer een jaar werkzaam bij Castor. Daar kwam in 2020 een eind aan, doordat hij geselecteerd werd voor de internationale Bocuse d’Or-wedstrijd. Corona stak daar een stokje voor, maar intussen had Louis wel z’n job opgezegd bij Castor … Maar elk einde is een nieuw begin, en Bachten De Leie was geboren.

“Het is altijd onze droom geweest om jullie culinair te kunnen verwennen.” L&L

Zaalverantwoordelijke en sommelier van dienst is Lizette Viaene, de partner van Louis. Lizette is afkomstig uit Diksmuide en heeft ook haar studie afgerond aan Hotelschool Ter Duinen. Daarna werkte ze haar specialisatiejaar Sommelier af bij Ter Groene Poorte in Brugge. Lizette deed ervaring op bij Zetjoe in Brugge en bij Notaryshuis in Diksmuide.

Cooking madness

Fijne hedendaagse culinaire gerechten in Zulte restaurant Bachten De Leie
over Restaurant Bachten De Leie Zulte Louis Wauters

Smile, there is food

Gezien de afkomst van Louis, is de kaart vooral gericht op vlees van hoge kwaliteit. Maar ook veggie- en visliefhebbers komen aan hun trekken. Voor elk wat wils!

Fijne hedendaagse culinaire gerechten in Zulte restaurant Bachten De Leie
“We kregen de liefde voor het vlees van thuis mee.” L&L